Thursday, January 1, 2015

Våra höjdpunkter från fiskeåret 2014


Då har första året med Alumacraften passerat och ingen som brukar kika på den här bloggen kan ha missat hur nöjd jag är med den. Under året har det blivit mycket trailande och 19 olika ramper har besökts i jakten på storfisken. Innan första turen satte jag upp tre mål för året, som alla gällde att höja Williams PB:n på de arter vi huvudsakligen fiskar efter. Mer om detta längre ner, men först till en annan årlig höjdpunkt...


För andra, men absolut inte sista gången så deltog vi i Vertikalgösen som arrangeras av Hallsbergs SFK på sjön Tisaren. Vårat första deltagande resulterade i en överraskande 6:e plats. Men denna gång hade vi ännu mer flyt och lyckades skrapa ihop totalt 330cm som räckte till en 3:e plats i ett grymt startfält. Även om vi troligen förbrukat våran tur i den här tävlingen hoppas vi kunna ställa upp i år också! Nu vidare till målsättningarna för året....



Var det något William önskat sig så var det verkligen en gädda över tio kg! Detta infriades lyckligtvis när han efter en häftig fight lyckades landa en 113cm lång och 10,2 kg tung fisk i en sjö i Karlstadstrakten. 
Vi har lagt mycket tid på gäddfisket under året, men övriga fångster har varit betydligt blygsammare storleksmässigt, men detta ska bättras på under 2015:)


Mål nr, 2 var en gös över 5kg för William. Detta överträffades med råge, när han drog en riktigt fin fisk på 88cm och 7,5 kg på Vänern. 
Som nämnts tidigare här på bloggen, så tycker vi det är jäkligt kul att försöka lura gösarna till hugg på nya vatten. Totalt lyckades vi i år vertikala upp gösar på 11 olika sjöar, men fler ska testa under det här året.



Slutligen gällde det en abborre över kilot. Efter några kantrullare infriades detta flera gånger, med en toppfisk på 1,14kg och 45cm. Denna föll för en popper i skymningen ,vid fiske från land.
Popperfisket har varit riktigt givande under året, liksom det det trevliga dropshotfisket.

Vill avslutningsvis passa på att tacka alla fiskevänner och nya kontakter för trevliga stunder och bra fisketips under det gångna året. Samt ett stort tack till Westgear för er service som är i en klass för sig!
Skitfiske under 2015!









No comments:

Post a Comment